zondag 2 juni 2013

Nieuwsflits Extra workshop 20 juni Blijf wonen en zorg verbinden” Naarden

Amplio bv

Wat er (in de zorg) ook verandert het klant perspectief heeft impact op wat we van medewerkers verwachten en hoe we naar teams kijken.

Korte toelichting;
Zelf organiserende (buurt)teams staan volop in de belangstelling. Meestal onder begeleiding van een coach leert het team werk en taken te verdelen. Het schoolvoorbeeld van zelfsturing is natuurlijk Buurtzorg. Toch blijkt in de praktijk zelfsturing niet eenvoudig in te voeren. Niet iedereen vindt even gemakkelijk zijn/haar plaats in een zelfsturend team.
Veel medewerkers in de zorg werken al jaren op een andere, meer gestuurde manier. Voor hen en voor hun leidinggevenden is de stap van sturing en aansturing naar zelfsturing vaak groot. Hoe gaan we bijvoorbeeld om met verschillen in inzet en vakmanschap? Aanspreken is en blijft moeilijk... Geeft zelfsturing niet veel druk in plaats van ruimte? Welke rol krijgt een teamleider en zijn/haar leidinggevende? In de workshop Werken vanuit talenten, zorgen met rollen gaan we in op de impact van zelfsturing en de alternatieven die er zijn om meer geleidelijk te werken aan meer autonomie voor de zorgprofessional.



Aanmelden-info@how2createcare.nl


Geen opmerkingen:

Een reactie posten